Mesures municipals de suport als veïns arran de la Covid-19 i altres informacions (en actualització)

20/03/2020

L’Ajuntament s’ha reunit de forma extraordinària per acordar diverses mesures de suport als veïns que hagin quedat afectats arran de la situació actual de la pandèmia del coronavirus.

16/06/20 AJUTS MUNICIPALS - Covid-19. L'Ajuntament ha pagat, globalment, 9.450 € a autònoms i persones afectades per ERTOS.

AJUTS MUNICIPALS PER AUTÒNOMS I PERSONES AFECTADES PER UN ERTO. L'Ajuntament ha acordat obrir una línia d’ajuts econòmics en suport a les persones que, com a conseqüència de la COVID-19 s’hagin quedat sense feina o als autònoms que hagin hagut de cessar l’activitat degut a la declaració de l’estat d’alarma, feta pel Govern central. El termini per demanar aquests ajuts comença el dissabte 25 d'abril i s'acabarà el divendres 15 de maig de 2020. La instància per fer la sol·licitud es troba en aquest enllaç. Les persones afectades per un ERTO han d'aportar un document oficial que ho acrediti, el del SEPE o bé un altre.

A més, s’ha suspès el cobrament de tributs (accediu al calendari fiscal 2020); i el de les activitats de Pilates i Gimnàstica per a la gent gran. En aquest segon cas es tornarà, als inscrits, la part proporcional dels dies en que no es facin les sessions. I en el cas dels tributs, quan s’aixequi l’estat d’alarma, s’establirà un nou calendari tributari que no perjudiqui als ciutadans. Igualment, es reduirà un 50% la part municipal del rebut de l’aigua dels propers dos trimestres.

D’altra banda, es desinfectaran els carrers i els punts d’aportació periòdicament.

L’Ajuntament roman tancat i s’ha habilitat el telèfon 674 073 145 per fer front a les necessitats que pugui tenir la ciutadania, en especial les persones més vulnerables com són la gent gran que viu sola. També es pot contactar amb l’Ajuntament a través del correu electrònic: borrassa@borrassa.cat i l’espai d’incidències de l’App. L’Ajuntament informarà a través del canals de comunicació habituals: web, App i xarxes socials.

SERVEI OBERT - MINI DEIXALLERIA. El servei es reobrirà el dissabte 25 d'abril amb l'horari habitual de 9 h a 13 h. Els usuaris hauran de seguir les normes sanitàries i de seguretat decretades per les autoritats, com són: Anar-hi individualment; Portar guants i mascareta; Respectar la distància de seguretat entre 1 m i 2 m; Entrar d’un en un dins l’equipament per dipositar, cadascú, els seus residus a l’interior del contenidor o contenidors respectius; No passar físicament la targeta; No tocar-se la cara després de dipositar els residus i Rentar-se les mans quan s’arribi a casa. Unes mesures per evitar nous contagis i garantir la seva salut i la del treballador del servei. (Aquest servei s'havia tancat arran de les recomanacions fetes per les autoritats degut a la situació ocasionada per la Covid_19).

PRIMER PLE VIRTUAL DE L'AJUNTAMENT (07/04/20): En aquest enllaç trobareu els acords del primer ple virtual de la història de l'Ajuntament de Borrassà, celebrat el dimarts 7 d'abril.   

CRIDA ALS VEÏNS INTERESSATS EN COSIR MASCARETES (08/04/20): L'Ajuntament disposa d'un miler de mascaretes per ser cosiders i fa una crida a la gent interessada per cosir-ne que ens ho faci saber trucant al 674 073 145 o bé escrivint un correu a borrassa@borrassa.cat.

MASCARETES COSIDES i preparant-se per ser repartides als veïns (13/04/20) Les mascaretes ja estan cosides i l'Ajuntament està preparant els paquets per repartir-les, aquesta setmana, a tots els veïns. L'Ajuntament fa un agraïment molt especial a la quarantena de persones voluntàries que les han cosit. Les mascaretes ja s'han repartit a la gent que viu a Borrassà.

BAN de l'alcalde sobre la gestió dels residus domèstics en la situació de la crisi del Covid_19 (17/04/20)

CURS ESCOLAR - TERCER TRIMESTRE L’Ajuntament de Borrassà, durant aquest temps de confinament ha facilitat la connexió a Internet als alumnes de l’escola Sant Andreu perquè puguin estudiar des de casa, com la resta dels seus companys, ja que en aquests moments les classes són virtuals. D’altra banda, l’equip docent de l’escola també ofereix, a través del seu lloc web, diverses propostes d’activitats per fer, com enllaços a contes, vídeos, experiments, orientacions de lectures, exercicis d’activitat física, entre altres. Així mateix, hi ha penjat un vídeo sobre el projecte d’escola “Els animals salvatges de la sabana”, fet per les mestres; i informacions per a les famílies, entre altres.

SANT JORDI 2020 - Proposta per celebrar Sant Jordi a Borrassà amb roses als balcons i a les finestres. La inciativa  proposa fer manualitats i crear roses, ja sigui pintant-les o dibuixant-les en paper, cartró, llençols ...;  fer-les de paper, roba o dels materials que tinguem per casa i, una vegada fetes, penjar-les al balcó i a les finestres i acompanyar-les, si es vol, amb la senyera.

- L'Ajuntament per celebrar la Diada de Sant Jordi ha regalat una rosa a tots els veïns per mantenir la tradició tot i el confinament i ha editat un vídeo amb les imatges de les decoracions amb roses i elements relacionats amb Sant Jordi que han fet els borrassanencs des de casa seva i els han penjat en els balcons i les finestres.

14/06/20 XV FIRA DEL CORPUS #Corpus2020Borrassà. Diumenge 14/06/20. La XV Fira del Corpus s'ha celebrat de forma atípica per la Covid-19. L'Ajuntament ha repartit banderes de Borrassà perquè els veïns que vulguin la pengin als balcons i finestres per mantenir la tradició de Corpus tan arrelada al poble, al costat dels llençols típics de Corpus i amb tot tipus d'ornamentacions florals ja siguin flors naturals, o fetes amb materials diversos (pintades, dibuixades, creades amb tot tipus de tècniques artístiques que la gent del municipi tingui a les seves cases. El Canal Borrassà TV disposa del vídeo de la Fira.

Proposta per celebrar en una situació atípica la XV Fira de Corpus omplint balcons i finestres de banderes de Borrassà La situació de pandèmia en la que estem immersos fa que la Fira de Corpus es presenti de manera atípica. Tot i això des de l’Ajuntament es vol donar relleu a l’esperit de la celebració que, any rere any, servia per mostrar la implicació veïnal en una festa que omplia de flors, plantes i vida molts racons del poble. Catifes de flors, ornamentacions i decoracions florals, rams ... era el resultat de l’esforç i el treball voluntari dels veïns que feia viure una jornada plena d’harmonia. Tot i l’atípica circumstància actual, es vol que la diada de Corpus, el diumenge 14 de juny, mantingui tota la seva simbologia i es considera que, de ben segur, deixarà una empremta inesborrable que mostrarà aprenentatges que ens aporta aquest temps que ens toca viure. Unes experiències vitals que ens refermaran en el convenciment de mirar d’on venim per saber on som i on anem seguint, a cada moment, les passes que ens fan avançar en el camí siguin quines siguin els esdeveniments del trajecte. Per mostrar aquesta idiosincràsia pròpia de Borrassà, la bandera del poble serà el fil conductor que mantindrà la flama d’una celebració, emblema del poble, que identifica una identitat pròpia on el benestar col·lectiu s’expressa a través de les singularitats personals compartides en una munió de gestos, actes i activitats. L’Ajuntament proposa als veïns celebrar la Fira de Corpus donant protagonisme a la seva creativitat a través dels balcons, les finestres i les entrades de les cases a tocar els carrers, com a llocs on es mostri la feina voluntària que, cada any, omple de flors, colors, olors, alegria, emocions i sentiments els vials, les places i alguns equipaments municipals. Per donar pas a aquesta creativitat, l’Ajuntament repartirà a totes les cases una bandera de Borrassà perquè la ciutadania que vulgui la pengi als balcons o a les finestres i, si vol, ornamenti també aquests espais amb els llençols blancs típics del Corpus i amb altres decoracions florals que surtin de la imaginació i les mans de cadascú. Ornamentacions que es proposa fer dibuixant, pintant, cosint, creant amb manualitats diverses i utilitzant materials reciclats i/o que hagin perdut el seu ús i que la gent tingui a casa seva. Igualment, s’hi poden posar flors i plantes naturals, rams florals ... seguint les pròpies idees artístiques i creatives. Unes propostes per mantenir la tradició de la Fira de Corpus que, enguany, arriba a la seva quinzena edició, en una situació totalment diferent a la que s’estava avesat i amb la intenció de donar continuïtat a una celebració en la que s’implica de manera intensa i voluntària la pràctica total de la població. Us convidem a celebrar la Fira del Corpus posant la bandera del poble com a insígnia del que som, hem estat i volem ser.

15/06/20 Borrassà entra a la fase 3. Qüestionari del que s'hi pot fer, elaborat pel CECAT (Centre de Coordinació operativa de Catalunya).

ALTRES INFORMACIONS D'INTERÈS RELACIONADES AMB LA COVID_19:

Recordem que el Consultori local està tancat i cal trucar al CAP Vilafant: 972 514 349 (8 h a 20 h).

Nou horari de la farmàcia Mariona Fornaguera de Borrassà: de dilluns a divendres de 10 h a 13 h i de 17 h a 19 h i els dissabtes de 10 h a 13 h. Urgències 649 436 157.

Al supermercat Pròxim de Borrassà us poden preparar la comanda i avisar-vos quan estigui a punt. Cal trucar al 972 525 423 o bé enviar un missatge per WhatsApp al 688 376 343.

Urgències sanitàries i per coronavirus: 061 (Salut Respon. Gratuït)

Emergències: 112

Consultes generals: 012

Canal Salut: http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/

Espai digital La Meva Salut Excepcionalment s'ha habilitat un número de telèfon, 900 053 723, i un enllaç per donar-se d'alta a l'espai digital de salut personal: canalsalut.gencat.cat/lamevasalut-registre

Generalitat de Catalunya: Informació sobre el coronavirus

Portal jurídic de Catalunya En aquest enllaç hi ha la normativa sobre la situació de pandèmia pel SARS-CoV-2

Canal Empresa - Generalitat de Catalunya - Mesures econòmiques i socials per empreses i autònoms - Covid_19 (El termini per demanar l'ajut per a les persones treballadores autònomes afectades econòmicament pel coronavirus és del proper dilluns 6 d'abril al dimarts 5 de maig).

SOC - Servei Públic d'ocupació de Catalunya. Nou telèfon gratuït per a tràmits i consultes: 900 800 046 (dilluns a divendres 8 h a 14 h). Borses de treball emergència Covid_19.

DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ. Ajornada la Preinscripció escolar 2020/2021. Les PAU se celebraran els dies 7, 8 i 9 de juliol.

Generalitat de Catalunya. Dades obertes Covid_19. La Generalitat posa a disposició de la ciutadania la informació sobre els efectes del coronavirus en els diferents àmbits que afecten als ciutadans: sanitari; àmbit laboral; econòmic o de mobilitat, entre d’altres.

SORTIDES DE MENORS FINS A 13 ANYS. A partir del diumenge 26 d'abril. El CECAT ha elaborat un llistat del que es pot fer i el que no en aquestes sortides.

APLICACIONS DE LA GENERALITAT. Covid_19:

  • StopCovid19Cat fa un seguiment de les persones afectades pel coronavirus
  • CofinApp Aplicació basada en IA (inteligència articificial) per gestionar les necessitats de la ciutadania durant el confinament i postconfinament i oferir nous serveis en funció de les necessitats que es detectin. Des d'aquesta aplicació es pot generar el certificat autoresponsable de desplaçament, participar en una enquesta sobre com ha afectat la crisi del Covid_19 a la situació laboral i participar a l'esdeveniment virtual Hackovid que es fa del 3 al 15 d'abril i hi pot participar la ciutadania i la comunitat TIC; a més d'accedir a un assistent virtual i fer un test de velocitat de connexió a Internet .

GENERALITAT DE CATALUNYA. Preguntes per temes relacionades amb el Covid_19:

ACCIÓ Virtual Desk. Canals telemàtics d'assessorament empresarial.

(09/04/20) EFECTES DE LA COVID_19 SOBRE EL TERRITORI El  Departament de Territori i Sostenibilitat ha elaborat un visor amb indicadors de l'evolució de la mobilitat, la logística, el consum d'aigua i la qualitat de l'aire durant l'emergència.

La primera visualització del visor que es troba és un recull de gràfiques interactives de tots els indicadors seleccionats. Clicant a sobre de cada gràfica s'arriba a una visualització específica de l'indicador que s'hagi triat, on es mostren tres gràfiques: diària, últims 7 dies i històric (que es pot cercar per dates). S'hi troben els indicadors següents: transport públic, mobilitat a la xarxa viària d'alta capacitat, consum d'aigua sistema Ter-Llobregat, activitat logística i qualitat de l'aire: nivells de contaminació atmòsfèrica.

(10/04/20) BOT D'INFORMACIÓ OFICIAL DE LA GENERALITAT SOBRE LA COVID_19 A TRAVÉS DE WHATSAPP. La Generalitat ha posat en marxa un bot a través de la plataforma de missatgeria instantània WhatsApp per facilitar informació oficial sobre el Covid_19. L’objectiu d’aquest servei d’atenció ciutadana, automatitzat i gratuït, és facilitar que la informació oficial sobre el coronavirus arribi a més gent i es pugui compartir ràpidament. Principalment proporciona continguts de salut i protecció civil, com ara dades d’afectats, consells, mesures per al confinament... però, també, altres informacions pràctiques relacionades amb l’evolució de la pandèmia. S'ha desenvolupat amb la col·laboració de l’empresa Hubtype. Per activar-lo cal descarregar l’aplicació al telèfon mòbil, cas que no s’hagi fet amb anterioritat, o bé obrir la versió web en un navegador. Després s’ha de clicar a l’enllaç https://gen.cat/whatsapp o afegir el número +34681012012 als contactes, i iniciar el xat amb la paraula “Hola”, i escriure i enviar el número de la llista de temes que ens interessa llegir.

INFORMACIÓ DE LA COVID_19 EN LLENGUA DE SIGNES. Vídeos elaborats per la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA)

SITUACIÓ DE CONFINAMENT PER EVITAR LA PROPAGACIÓ DEL CORONAVIRUS

Es demana respectar el confinament, és a dir, que la gent es quedi a casa per evitar la propagació del coronavirus. D’aquesta manera, les persones s’autoprotegiran i protegiran a la resta de la població. Reiteradament, les autoritats sanitàries demanen que es compleixi estrictament l’estat de confinament.

Recordem el ban dictat per l’Ajuntament informant que els ciutadans només podran circular per la via pública, quan sigui imprescindible per a les necessitats següents:
  • Adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat
  • Assistència a instal·lacions sanitàries.
  • Desplaçament al lloc de treball per a prestació laboral, professional o empresarial.
  • Tornada al lloc de residència habitual.
  • Assistència i cura de menors, gent gran, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.
  • Desplaçament a entitats financeres.
  • Per causa de força major o per situació de necessitat.
  • Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa degudament justificada.

Es permetrà la circulació de vehicles particulars per les vies d’ús públic per a la realització de les anteriors activitats o per a repostatge en gasolineres o estacions de servei.

Tota persona que contravingui aquestes disposicions serà objecte de denúncia pels agents de l’autoritat.

AJORNAMENT DE L'IVA, L'IRPF I L'IMPOST DE SOCIETATS. S'ha ajornat un mes la presentació i el pagament d'aquests impostos per a pimes i autònoms amb menys de 600.000 € de volum d'operacions. Els pagaments que s'havien de fer el 15 d'abril (domiciliats) o el 20 d'abril, s'han de fer els dies 15 ó 20 de maig. No hi estan onclosos els grups empresarials que tributen de manera conjunta per totes les empreses, tot i que la mida sigui inferior.

PREUS MÀXIMS DE VENDA DE MASCARETES I GELS I SOLUCIONS HIDROALCOHÒLIQUES. Establerts pel Govern espanyol.

Covid_19. TERMINOLOGIA TERMCATTermes del coronavirus. Terminologia bàsica en llengua de signes catalana (LSC)

Web de l'OMS. L’Organització Mundial de la Salut disposa d’un lloc web en espanyol, amb informació i orientacions de la malaltia per coronavirus (Covid-19).

Notícies

Subvenció de Dipsalut pel manteniment del consultori local

22/10/2020

L'Ajuntament de Borrassà ha rebut una subvenció de 1.794,11 € de Dipsalut per finançar les despeses generals de manteniment del consultori de...

Les obres de remodelació i millora del carrer de Baix avancen a bon ritme

21/10/2020

L’empresa que fa els treballs, a hores d’ara, ja ha posat les noves canonades del clavegueram i de les aigües pluvials. L’obra de...

Noves restriccions que entren en vigor aquest divendres

15/10/2020

Les noves mesures dictades per la Generalitat està previst que entrin en vigor la matinada d’aquest divendres un cop s’hagin publicat al DOGC....

Actualització. Avaria elèctrica resolta provisionalment

09/10/2020

L’avaria ha passat a una part dels carrers Sant Antoni, de Baix i Dalmau de Creixell entre 2/4 de 9 del matí i 2/4 d’11. L’Ajuntament ha...

Obertes les inscripcions per a apuntar-se als cursos de Pilates i Gimnàstica per a la gent gran

07/10/2020

Les dues activitats començaran aquest mes d’octubre i està previst que les sessions es facin fins el mes de juny de 2021. Pilates es farà els...

Aquest matí han començat les obres de reforma del carrer de Baix

05/10/2020

La reurbanització la fa l’empresa EFGestiona i al llarg dels treballs es poden produir talls de trànsit. La reforma preveu pavimentar aquest...

A partir d’avui trobades públiques i privades d’un màxim de 6 persones excepte convivents

26/09/2020

La restricció dictada per la Generalitat afecta a les trobades tant en l’àmbit públic com en el privat excepte que les persones convisquin....

70 alumnes han començat el curs a l’escola Sant Andreu

14/09/2020

Aquest dilluns l’escola Sant Andreu ha obert les portes per donar inici al curs 2020/2021 i ho ha fet seguint els protocols establerts per les...

Una cigonya al campanar de l’església Sant Andreu

09/09/2020

Aquest dimarts al vespre una cigonya ha visitat Borrassà i ha fet una parada al campanar de l’església Sant Andreu, des d’on ha observat el...

Senyeres per la Diada de l'Onze de Setembre 2020

03/09/2020

Els veïns que vulguin una senyera per l'Onze de Setembre poden anar a l'Ajuntament en horari d'oficines per recollir-ne una.

Borrassà rebrà dues subvencions per valor global de 370.000 € per millorar el carrer Mar

30/07/2020

Les dues subvencions s’inclouen en el Plau únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC), de la Generalitat, per al període 2020-2024. El...

26 persones van donar sang a la última jornada feta a Borrassà

13/07/2020

La jornada, organitzada pel Banc de Sang i Teixits, es va fer a la Sala de l’Ateneu el 22 de juny passat. Els donants hi van acudir després...

Preguntes i respostes sobre l’ús de la mascareta

10/07/2020

El Departament de Salut de la Generalitat ha fet un qüestionari sobre l’ús de la mascareta, que des d’ahir dijous, les persones de 6 anys en...

Ús obligatori de la mascareta tot i mantenir la distància física

09/07/2020

A partir d’aquest dijous, 9 de juliol, les persones de 6 anys en endavant han de portar la mascareta, encara que es mantingui la distància, a la...

Festa local de Borrassà

26/06/2020

El dilluns, 29 de juny, l'Ajuntament romandrà tancat amb motiu de la festa local de Borrassà.

Cercador

Historial

Meteo Borrassà

18,8 ºC ( Màx.: 18,8 / Mín.: 14,7 )
81,0 % ( Màx.: 94,0 / Mín.: 81,0 )
1015,2 hPa ( Màx.: 1015,3 / Mín.: 1013,5 )
2,0 km/h ( Màx.: 18,0 )
248 - WSW
0,0 mm
www.meteoborrassa.cat
23-10-2020 11:02h
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR
eventis